21 Mart 2015 Cumartesi

Playchess Hakkında Her Şey (Tüm Sorular - Cevaplar)

Merhaba arkadaşlar,

Bildiğiniz gibi ülkemizde Türkçe olarak satranç oyuncularının buluşup, oyun oynadığı en büyük platformlardan birisi kuşkusuz Playchess'tir. Playchess üzerine özelden çok fazla soru geldiği için bu soruları tek bir yazı altında toplayıp cevaplamayı uygun gördüm. Bu sayede daha kolay bir şekilde bilgi edinip, sorularınıza cevap alabilirsiniz.

1. Playchess Nereden İndirebilirim?

Playchess uygulamasını indirmek için buraya tıklayınız. Uygulamayı indirip kurduğunuzda, sisteme üye olarak kolaylıkla oyun oynayabilirsiniz.

2. Playchess'ten Aldığım Serial No'yu Nasıl Ekleyeceğim?
Playchess üyeliğinize girdikten sonra aşağıdaki adımları izlerseniz, serial numaranızı yazıp onaylatabilirsiniz.


3. Playchess'te Nasıl Sohbet Edebilirim?

İlk olarak herhangi bir odaya girdiğinizde odadaki oyunculardan birine tıklayıp sağ taraftaki bölümden iletişim kurabilirsiniz. Aşağıdaki görselden gerekli açıklamaya ulaşabilirsiniz.


Diyelim ki odanın içerisindesiniz ve aynı anda birden çok kişiye mesaj atmak istiyorsunuz. CTRL tuşuna basılı tutarak oda içerisindeki oyuncuları işaretlerseniz ve sonrasında mesaj metninizi yazıp gönderirseniz, birden çok oyuncuya mesaj atabilirsiniz. Aşağıdaki görselden ise detaylara ulaşabilirsiniz.


Maç ekranındayken karşı oyuncuya da sohbet penceresinden mesaj atabilirsiniz. Ancak sizin atmış olduğunuz mesajı sadece rakibiniz görür. Maç içerisinde bulunan ziyaretçilerin hiçbiri sizin attığınız mesajı görmez.

Sohbet penceresine sağ tıklayıp "saygısızlık bildir" tuşuna tıkladığınız zaman, sunucu da etik olmayan davranışlardan bulunan bir oyuncuyu şikayet edebilirsiniz. Bütün sohbet değiştirilmeden yöneticilere gönderilir. "Oyuncu değerlendir" sekmesi sizing bir ziyaretçiye hakkında pozitif veya negatif görüş bildirmenizi sağlar. Bu işleve, ilgili kişinin kullanıcı ismine sağ tıklayıp düzenle, Oyuncu Değerlendir seçeneğiyle ulaşabilirsiniz.

4. Playchess'te Yapılan Turnuvalara Nasıl Katılabilirim?

Turnuvalar, turnuva odalarında gerçekleşir. Oda Peneceresindeki turnuva odalarından birisine tıklayıp odaya girebilirsiniz. Bir çok odaya girebilmek için en az at unvanına sahip olmanız gerekir. Oyuncu listesinin altında bulunan Olaya Katıl tuşuna tıklayarak turnuvaya girebilirsiniz. Turnuva direktörü o anda turnuvaya katılmak istediğinize dair otomatik bir sohbet mesajı alır. Ayrıca oyuncu listesinde görülen statünüz de Katılmak İstiyor a dönüşür. Turnuva direktörü davetinizi Kabul ettiği zaman, statünüz kaydedildiye dönüşür.

5. Eğitim Öğretim ya da Öğretici Yayınlara Nasıl Katılabilirim?

Eğitim Öğretim ve Yayınlar özel odalarda gerçekleştirilir. Oda isimleri “Eğitim ve Öğretim” ve “Yayınlar”dir.
 1. Oda penceresindeki oda ismine tiklayarak odaya girin.
 2. Oyunlar sekmesini çevrimiçi liste penceresine tıklayip seçiniz.
 3. Egitim Ögretim veya canli yayini simgeleyen oyuna çift tiklayiniz. Daha sonra etkinligin yöneticisini varsa oyuncu listesinden bulup isminin üzerine çift tiklayiniz.

6. Karşı Tarafa Nasıl Maç Teklifi Gönderirim?

Maç teklifi göndermek için ilk olarak bir odaya girmeniz gerekiyor. Odaya girdikten sonra herhangi bir oyuncuya sağ tıklayıp ''Oyuna Davet'' seçeneğine tıklayarak oyun ile ilgili detayları (zaman, taş rengi vb.) ayarlayıp rakibinize teklif gönderebilirsiniz.



7. Nasıl Bir Seri Numarası Edinebilirim?

Bu konuda gerekli detaylar için TSF'nin resmi sitesine gitmenizi öneririm. Gerekli açıklamalar ve bilgiler resmi sitede güzel bir şekilde açıklanmıştır.

Resmi Link: http://www.tsf.org.tr/playchess-klavuzu/6552-nasil-seri-numarasi-edinebilirim

4 Yorum:

dil seçeneğini nasıl türkçe yaparım. hep yabancı da?

Telefondan oynamak için arkadaş davet etmek istiyorum nasıl olacak

elo sıfır olarak gözüküyor nasıl düzelir

seri no girme kısmı bende aktif değil.bu sorunu nasıl çözebilirim


Yorum Gönder