Reti Açılışı Tuzak (Videolu Anlatım)

Videolu olarak hazırlanan kısa dersimizi Youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Sicilya Savunması: Dragon Varyantı (Videolu Anlatım)

Videolu olarak hazırlanan kısa dersimizi Youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Vezir Gambiti (Videolu Anlatım)

Videolu olarak hazırlanan kısa dersimizi Youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

İtalyan Açılışı: Tuzak (Videolu Anlatım)

Videolu olarak hazırlanan kısa dersimizi Youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Yeni Arayüz İle Hizmetinizdeyiz!

Yeni dersler ve yazılar ile Satranç Arşiv tekrardan sizlerle!

26 Mart 2015 Perşembe

Açılışların Sınıflandırılması & Açılış Tipleri

Selamlar,

Bir önceki yazımızda açılışların öneminden ve açılışlardaki temel amaçlardan bahsetmiştik. Bu yazımızda ise açılışları sınıflandırıp, açılışların stillerini inceleyeceğiz. Aşağıda sizler için hazırlamış olduğumuz tablodan açılış sınıflandırmalarına bakabilirsiniz.


A. Oyun Karakteri Açısından

Satrançta yapılan ilk hamlelerle (açılış hamleleri) oyunun karakteri önemli ölçüde belirlenir. Oyunun karakteri açısından sınıflandırmamız üç alt başlığa ayrılmaktadır.

1. Açık Oyunlar (e4 ile başlayanlar)

Yeni başlayan oyunculara özellikle önerdiğimiz açılış şeklidir. Genellikle ilk hamlenin e4 ile başlanmasıyla açık oyunların temeli atılmış olur. e4 hamlesi ile başlanmasına açık oyunlar denmesinin sebebi merkez mücadelesi sonucunda taş değişimi ile beraber açık hatların oluşmasından dolayıdır.

Açık oyunlarda açık hatların olmasından dolayı daha rahat bir oynayış söz konusudur. Bu sebepten ötürü yeni başlayan oyuncuların tecrübe kazanması ve strateji kültürünü iyi bir şekilde edinmesi adına, açık oyunlar sıkça tavsiye edilir.

Açık Oyunlara Örnekler

a. İspanyol Açılışı
b. İtalyan Açılışı
c. İskoç Açılışı
d. Rus Savunması
e. Alekhine Savunması
f. Şah Gambiti

2. Kapalı Oyunlar (d4 ile başlayanlar)

Kapalı oyun şekli ise genellikle ilk hamlenin d4 ile başlamasıyla gerçekleşir. d4 hamlesiyle başlanıldığında ikinci hamle olarak e4 hamlesi oynamak daha zordur. Bu da oyunu zamanla kapalı bir hale götürecektir. Kapalı oyunlarda oynamak, açık oyunlara göre biraz daha zordur. Hamlelerinizi yaparken daha fazla düşünmeniz gerekebilir.

Kapalı Oyunlara Örnekler

a. Benoni Savunması
b. Budapeşte Gambiti
c. Benko Gambiti
d. Vezir Gambiti
e. Şah Hint Açılışı
f. Nimzo Hint Açılışı

3. Yarı Açık Oyunlar (Diğer açılış hamleleri)

Yarı açık oyunlar, mücadelenin merkez karelerden çok kanatlara yönelik oynanma şeklidir. Bu tip oyunlara yarı açık denmesinin sebebi, açık hatların merkezin dışında bulunmasından dolayıdır. Bu tip açılış tiplerine Modern Açılışlar adı verilmektedir. Genellikle bu tip mücadelerde hafif taşlar olarak nitelendirilen atlar ve filler büyük bir öneme sahiptir.

Yarı Açık Oyunlara Örnekler

a. İngiliz Açılışı
b. Reti Açılışı
c. Bird Açılışı

Açılışları incelemek için Anlatımlı Açılışlar bölümünü mutlaka ziyaret etmenizi öneririz. Açılışları ve bu açılışların devam yollarını öğrenerek kendinizi geliştirebilirsiniz.

Sevgilerle.

25 Mart 2015 Çarşamba

Satrançta Taktikler/Ataklar: Kare Temizleme

Merhabalar,

Taktikler ve Ataklar başlığı altında bu dersimizde ''Kare Temizleme'' taktiği üzerinde duracağız. Elimizden geldiğince bu taktiksel yazımızda önemli turnuva karşılaşmalarındaki örnekleri kullanacağız. Bu sayede hem taktiğimizin temelleri daha sağlam olacaktır hem de araştırılması halinde daha detaylı sonuçlara ulaşabileceksiniz.

Kare Temizleme: Taktiksel bir atak için bir taşın bulunması gereken bir karede başka bir taş varsa bu taşın yerine tempo ile istenen taşın getirilmesi ve yapılan taktik atak çeşididir. Bu taktiğimizde tempo bizler için büyük bir öneme sahiptir.

Örnek
ZHURAVLEV - CHUMUCHENKO
Bu diyagramda beyazlar g hattını tamamen kontrol etmektedir ve siyahların şahı da sıkışmış durumdadır. Beyazlar burada vezir tempo ile g7 karesine gelmek istemektedir.


1. Kh7+! , Şxh7
2. Vg7#

Örnek 2

LEVITSKY - FREYMAN

1. Vxf6 , gxf6
2. Af7#

Beyazlar Vxf6 hamlesiyle hem g hattını açıyor hem de vezirin boşalttığı f7 karesinden at ile mat yapıyor.

Özetle kare temizleme taktiğini etkili bir şekilde kullanabilmek için rakip şahın hareket alanının epey kısıtlanması (sıkışması) gerekiyor. Kare temizleme yöntemini daha çok kendi taşlarımız üzerinden gerçekleştiriyoruz. Bol bol kombinezonlar çözerek bu taktiksel atağı rahatlıkla uygulayabilirsiniz.


24 Mart 2015 Salı

Satrançta Taktikler/Ataklar: Değirmen Saldırısı

Merhaba arkadaşlar,

Satrançta taktikler ve ataklar serimizin bu bölümünde ''Değirmen'' saldırısını ele alacağız. Bu saldırıyı özellikle oyuna yeni başlayanların iyi bir şekilde uygulamasını öneririm. Eğer ki oyunda yeniyseniz ve karşınızda da yeni bir oyuncu varsa, bu saldırı tipiyle rahatlıkla rakibinizin önüne geçebilirsiniz.

Değirmen: En az ikin taşın belirli bir sıra ile rakip şahı tehdit eder (şah çekme) durumda olmasıdır. Genellikle bu taktiksel atakta en etkili olan taşlar kale ve fillerdir. O yüzden maçlarınızda kalelerinizin ve fillerinizin konumuna dikkat etmenizi öneririm. Dilerseniz ufak bir örnekle açıklayalım:

Örnek


Beyaz oynar

1. Kxb7+ , Şa8

İlk olarak Kxb7 hamlesi ile değirmen taktiğimizin hazırlık hamlesini burada yapmış bulunuyoruz. Siyah şahımız mecburen a8 karesine gitmek zorunda kalıyor.


2. Kxc7+ , Şb8
Bu bölümde ise değirmen taktiğimizi yapmış bulunuyoruz. Kalemizi farklı bir noktaya götürerek beyaz filimiz sayesinde Açarak Şah yapmış oluyoruz. Ancak değirmen taktiği demek sadece açarak şah yapmak demek değildir. Devamında ise;

3. Kb7+ , Şa8

Gördüğünüz gibi açarak şah çekme olayımızı sürekli olarak yapıyoruz. İşte değirmen saldırısı ile açarak şah çekme arasındaki en temel fark budur. Değirmen saldırısında, rakip şahın hareket alanını daraltıp, sürekli şah çekerek pozisyon ve taş üstünlüğünü ele geçiriyoruz. Eğer en az bu şekilde 2 defa açarak şah çekerseniz aslında Değirmen taktiğini yapmış bulunuyorsunuz. 



Satrançta Taktikler/Ataklar: Bloklama

Merhabalar,

Daha önceki dersimizde X Işını Atağını beraber ele almıştık. Bu yazımızda ise sizler için bloklama üzerine bir ders hazırladık. Elimizden geldiğince Taktik-Atak derslerimizi sıklaştırıp rehberimizi çok daha fazla genişleteceğimizden emin olabilirsiniz.

Bloklama: Rakip tarafta savunmada önemli bir görev yapan taşın savunma görevini etkisiz kılmak için yapılan bir taktik atak türüdür. Özellikle bu atak tipi, sıkışan ya da pozisyon olanağı dar olan maçlarda sıkça kullanılan bir taktiktir. Dilerseniz bir örnekle bunu pekiştirmeye çalışalım:

Örnek 1


GOLDSTEJN - TOMİLİN

1. Af6+ , Fxf6
2. Fd3 ....
Beyazların yapmış olduğu Af6 hamlesi sayesinde, f7'de bulunan siyah piyonun f5 hamlesi yapmasını engelliyor.

Örnek 2
FISCHER - BENKO, 1963

1. Kf6!!

Kalenin f6'ya gelmesindeki amaç siyahların f7'de bulunan piyonunu bloke etmektir. Siyahlar ise beyazların yaptığı Kf6 hamlesine karşılık Fxf6 hamlesini yapamıyor. Çünkü bu hamleyi yaparsa beyazlardan e5 hamlesi gelecektir. Hem çatal yapıyor hem de b7'den mat olabiliyor. Olası devam yolu ise şu şekildedir:

Kf6, Şg8
e5 , h6
Ae2!




23 Mart 2015 Pazartesi

Yeni Başlayanlar İçin Basit Tuzaklar (2)

Merhaba arkadaşlar,

İlk yazımızda  yeni başlayan oyuncularımız için hazır bir taktik vermiştik. Bu yazımızda ise yeni başlayan oyuncularımız için ikinci taktiği vereceğiz. Elbette belirtmemiz gerekir ki bu taktiklerin bir çoğu ''hazır'' diyebileceğimiz taktiklerdir. Yani rakibiniz, notasyondaki hamlelerden farklı bir yol izlerse bu yazılarımızdaki taktikleriniz başarısız sonuçlanabilir. Buradaki en büyük amacımız, yeni başlayan oyuncular için yol gösterici bir rehber hazırlamaktır.

Aşağıdaki diyagramda yapılan taktiği görebilirsiniz. Bu taktikteki esas amacımız, erken dakikalarda rok atan siyahları cezalandırmak üzerine kuruludur.


Taktiğimizin püf noktalarından bir tanesi ise Vh5 hamlesi ile siyahların savunmasız olan h7 karesindeki piyonu tehdit etmesi üzerine kuruludur.


Yeni Başlayanlar İçin Oyun Sonu: Vezir Matı

Merhaba arkadaşlar,

Daha önceki yazılarımızda oyun sonunun önemine epey bir değinmiştik. Yeni başlayanlar oyuncular için oyun sonundaki taşlarla nasıl oynanması gerektiğine dair bir seri hazırlamak istedik. Bu sayede oyun sonunda taşları etkili bir şekilde kullanıp rahatlıkla oyunlarınızı zaman kaybetmeden kazanabileceksiniz.

İlk olarak serimize oyun sonundaki vezir ile mat etmeyle başlıyoruz. Aşağıdaki görsellerde vezir matı ile ilgili adımları tek tek ayrıntılı olarak belirteceğiz.


1. Vezirinizi kullanırken, rakibin şahının hareket alanını daraltacak şekilde oynayın.


Görmüş olduğunuz gibi Ve5 hamlesi sayesinde rakip şahın hareket alanı epey bir daraltılmıştır. Rakip şahın hareket alanını ne kadar çok daraltırsanız, o kadar çabuk rakibinizi mat edebilirsiniz.

2. Opozisyonu iyi bir şekilde kullanmalısınız.


Opozisyon, oyun sonunda şahların karşı karşıya bulunması halidir. Görmüş olduğunuz gibi beyazların yapacağı Şb3 hamlesi sayesinde beyazlar opozisyon dediğimiz konumu sağlayacaktır. Bu sayede rakip şahın hareket alanını ve konumsal pozisyonunu rahatlıkla bozabilirsiniz. Aynı zamanda beyaz vezirin görmüş olduğu gibi birinci maddemizi uygulayarak rakip şahın hareket alanını nasıl daralttığını da buradan görebiliyoruz.

Vezir Matı Yaparken Alınan Pozisyonlar



22 Mart 2015 Pazar

Yeni Başlayanlar İçin Basit Tuzaklar (1)

Merhaba arkadaşlar,

Oyuna yeni başlayanlar için bildiğiniz gibi rehber niteliğinde bir arşiv hazırlıyoruz. Temel terimleri ve taşların hareketini öğrendikten sonra basit taktikler öğrenerek satranç bilginizi pekiştirip geliştirebilirsiniz.

Sizler için paylaşacağımız ilk strateji zayıf noktalar stratejisidir. Satrançta pek çok tuzak ve açılış safhasındaki birçok strateji zayıf nokta diye tabir ettiğimiz f7 karesi üzerine kuruludur.


Görmüş olduğunuz gibi yukarıda yeşil olarak gösterdiğimiz kare f7 karesidir. Bu karenin zayıf kare olarak nitelendirilmesinin en büyük sebebi f7'de bulunan piyonu sadece şahın korumasıdır. Açılış safhasında hem şaha yakın olup hem de bu kadar zayıf olan tek kare f7 karesidir. Aşağıda sizler için hazırlamış olduğumuz görseldeki taktiği uygulayabilirsiniz. 




Opening for Black According To Karpov - Alexander Khalifman

Opening for Black According To Karpov
Dil: İngilizce | Boyut: 5.5 MB | Format: pdf | Yazar: Alexander Khalifman

Download:  Mega.Co

21 Mart 2015 Cumartesi

Winning Chess Openings - Yasser Seirawan

Winning Chess Openings (Winning Chess - Everyman Chess) 
Yazar: Yasser Seirawan |Yapım: Everyman Chess | Basım: 2003 | 272 sayfa| İngilizce | pdf

The two greatest challenges for beginning chess players are not only to survive the openings phase, but also to choose appropriate attack and defence formations in the process. Winning Chess Openings shows players how to do both. In Yasser Seirawan's entertaining, easy-to-follow style, they are shown formations that can be used with other White or Black pieces.




Download: Uploaded

Playchess Hakkında Her Şey (Tüm Sorular - Cevaplar)

Merhaba arkadaşlar,

Bildiğiniz gibi ülkemizde Türkçe olarak satranç oyuncularının buluşup, oyun oynadığı en büyük platformlardan birisi kuşkusuz Playchess'tir. Playchess üzerine özelden çok fazla soru geldiği için bu soruları tek bir yazı altında toplayıp cevaplamayı uygun gördüm. Bu sayede daha kolay bir şekilde bilgi edinip, sorularınıza cevap alabilirsiniz.

1. Playchess Nereden İndirebilirim?

Playchess uygulamasını indirmek için buraya tıklayınız. Uygulamayı indirip kurduğunuzda, sisteme üye olarak kolaylıkla oyun oynayabilirsiniz.

2. Playchess'ten Aldığım Serial No'yu Nasıl Ekleyeceğim?
Playchess üyeliğinize girdikten sonra aşağıdaki adımları izlerseniz, serial numaranızı yazıp onaylatabilirsiniz.


3. Playchess'te Nasıl Sohbet Edebilirim?

İlk olarak herhangi bir odaya girdiğinizde odadaki oyunculardan birine tıklayıp sağ taraftaki bölümden iletişim kurabilirsiniz. Aşağıdaki görselden gerekli açıklamaya ulaşabilirsiniz.


Diyelim ki odanın içerisindesiniz ve aynı anda birden çok kişiye mesaj atmak istiyorsunuz. CTRL tuşuna basılı tutarak oda içerisindeki oyuncuları işaretlerseniz ve sonrasında mesaj metninizi yazıp gönderirseniz, birden çok oyuncuya mesaj atabilirsiniz. Aşağıdaki görselden ise detaylara ulaşabilirsiniz.


Maç ekranındayken karşı oyuncuya da sohbet penceresinden mesaj atabilirsiniz. Ancak sizin atmış olduğunuz mesajı sadece rakibiniz görür. Maç içerisinde bulunan ziyaretçilerin hiçbiri sizin attığınız mesajı görmez.

Sohbet penceresine sağ tıklayıp "saygısızlık bildir" tuşuna tıkladığınız zaman, sunucu da etik olmayan davranışlardan bulunan bir oyuncuyu şikayet edebilirsiniz. Bütün sohbet değiştirilmeden yöneticilere gönderilir. "Oyuncu değerlendir" sekmesi sizing bir ziyaretçiye hakkında pozitif veya negatif görüş bildirmenizi sağlar. Bu işleve, ilgili kişinin kullanıcı ismine sağ tıklayıp düzenle, Oyuncu Değerlendir seçeneğiyle ulaşabilirsiniz.

4. Playchess'te Yapılan Turnuvalara Nasıl Katılabilirim?

Turnuvalar, turnuva odalarında gerçekleşir. Oda Peneceresindeki turnuva odalarından birisine tıklayıp odaya girebilirsiniz. Bir çok odaya girebilmek için en az at unvanına sahip olmanız gerekir. Oyuncu listesinin altında bulunan Olaya Katıl tuşuna tıklayarak turnuvaya girebilirsiniz. Turnuva direktörü o anda turnuvaya katılmak istediğinize dair otomatik bir sohbet mesajı alır. Ayrıca oyuncu listesinde görülen statünüz de Katılmak İstiyor a dönüşür. Turnuva direktörü davetinizi Kabul ettiği zaman, statünüz kaydedildiye dönüşür.

5. Eğitim Öğretim ya da Öğretici Yayınlara Nasıl Katılabilirim?

Eğitim Öğretim ve Yayınlar özel odalarda gerçekleştirilir. Oda isimleri “Eğitim ve Öğretim” ve “Yayınlar”dir.
 1. Oda penceresindeki oda ismine tiklayarak odaya girin.
 2. Oyunlar sekmesini çevrimiçi liste penceresine tıklayip seçiniz.
 3. Egitim Ögretim veya canli yayini simgeleyen oyuna çift tiklayiniz. Daha sonra etkinligin yöneticisini varsa oyuncu listesinden bulup isminin üzerine çift tiklayiniz.

6. Karşı Tarafa Nasıl Maç Teklifi Gönderirim?

Maç teklifi göndermek için ilk olarak bir odaya girmeniz gerekiyor. Odaya girdikten sonra herhangi bir oyuncuya sağ tıklayıp ''Oyuna Davet'' seçeneğine tıklayarak oyun ile ilgili detayları (zaman, taş rengi vb.) ayarlayıp rakibinize teklif gönderebilirsiniz.



7. Nasıl Bir Seri Numarası Edinebilirim?

Bu konuda gerekli detaylar için TSF'nin resmi sitesine gitmenizi öneririm. Gerekli açıklamalar ve bilgiler resmi sitede güzel bir şekilde açıklanmıştır.

Resmi Link: http://www.tsf.org.tr/playchess-klavuzu/6552-nasil-seri-numarasi-edinebilirim

Can You Be a Positional Chess Genius - Angus Dunnington

Can You Be a Positional Chess Genius 
Yazar: Angus Dunnington | Yapım: Everyman Chess | Tarih: Ağustos, 2002 | 128 sayfa | İngilizce | pdf

Satrançta pozisyon ve konum üzerine yazılmış bir kombinezon kitabı. Kitapta birçok kombinezon ve çözümleri bulunuyor. Tavsiye ederim


Download: Uploaded
Download: Alternatif

20 Mart 2015 Cuma

Attacking with 1e4 (Everyman Chess) - John Emms

Attacking with 1e4 (Everyman Chess) 
Yazar: John Emms | Yapım: Everyman Chess | Tarih: Ağustos, 2001 | 169 sayfa | İngilizce | pdf

Download: Uploaded
Download: Alternati

Chess Strategy for the Tournament Player (Third Revised Edition) (Comprehensive Chess Course Series) - Lev Alburt

Chess Strategy for the Tournament Player (Third Revised Edition) (Comprehensive Chess Course Series) 
Yazar: Lev Alburt |Yapım: Chess Information & Research Institute | Tarih: Haziran, 2010 | 255 sayfa| İngilizce | pdf

Top grandmasters demystify chessboard planning, giving you the practical, game-winning strategic techniques you could spend years gathering on your own. Chess strategy is the long-term planning at the heart of winning chess. Each important idea is clearly explained using games carefully chosen for their instructive clarity and power. This is the fifth but stand-alone volume of the Comprehensive Chess Course, the series that brings readers of English the once strictly guarded Russian training methods. 360 b/w chess diagram

Download: Uploaded
Download: Alternatif

Satrançta Taktikler/Ataklar: X Işını Saldırısı

Merhabalar,

Bu yazımızda sizlere X Işını saldırısından bahsedeceğiz. Bu saldırıyı daha çok oyun ortası ya da oyun sonunda kullanıp rakibinizin önüne rahatlıkla geçebilirsiniz. İsterseniz videomuzu izleyip daha fazla bilgi alabilirsiniz:





Tanım: ''X Işını atağı, iki veya daha fazla taşı aynı anda hareket ettirerek yapılan bir taktik atak türüdür..'' Yani bizim bu atağı yapabilmemiz için bir tane şartımız bulunuyor. O da en az iki taşın bir noktaya baskı uygulayabilmesidir.

İyi seyirler!

Konu Hakkında Daha Fazla Bilgi

B1: Wikipedia
B2: Chess.com 
(X-Ray Örnekleri)

19 Mart 2015 Perşembe

Starting Out: King's Indian (Starting Out - Everyman Chess) - Joe Gallagher


Starting Out: King's Indian (Starting Out - Everyman Chess) 
Yazar: Joe Gallagher | Yapım: Everyman Chess | Tarih: Haziran, 2002 | 176 sayfa | İngilizce| pdf

In this easy-to-read guide, Grandmaster Joe Gallagher goes back to the basics of the King's Indian, studying the fundamental principles of its many variations. Throughout the book there are an abundance of notes, tips, warnings and exercises to help the i

Download: Uploaded
Download: Alternatif

Understanding Chess Tactics - Martin Weteschnik

Understanding Chess Tactics 
Yazar: Martin Weteschnik | Yapım: Quality Chess | Tarih: Haziran 2006 | 235 sayfa| İngilizce | Format: DJVU

Download: Up07
Download: Alternatif

Concise Chess Middlegames - Neil McDonald

Concise Chess Middlegames 
Yazar: Neil McDonald | Yapım: Everyman Chess | Tarih: Ağustos, 2004 | 240 sayfa | İngilizce | pdf

Download: Uploaded
Download: Alternatif 

18 Mart 2015 Çarşamba

Chess Tactics (Batsford Chess) - Alexander Kotov

Chess Tactics (Batsford Chess) 
Yazar: Alexander Kotov | Batsford/American Chess Promotions | Tarih: February, 1983 | 143 sayfa| İngilizce| Format: djvu

Art of Attack in Chess - Ladimir Vukovic

Art of Attack in Chess 
Yazar: Ladimir Vukovic | Satranç Arşiv | Yapım: Ocak, 1999 | 352 sayfa | İngilizce| pdf

Taktik ve strateji üzerine yazılmış eşsiz kitaplardan bir tanesi diyebilirim. Özellikle ileri seviye oyuncular için bu kitabı öneririm.
Download: Uploaded

Chess Endings Basic Course (Methodological Materials)

Başlık:Chess Endings Basic Course (Methodological Materials) (2007)
Yazar:Chess Endings, Basic Course, Methodological Materials
Yapım:Brno Chess School
ISBN:8087123034 
Tarih2007
Sayfa: 145 sayfa 
Dil: İngilizce
Format: PDF 300 dpi 
Boyut:2.8 MB

Download: Depositfiles
Download: Alternatif

Queen's Gambit Accepted - Everyman Chess


Queen's Gambit Accepted 
Upload: Satranç Arşiv | Everyman Chess | Çıkış: Nisan 1997 | 288 sayfa| İngilizce | PDF

Vezir Gambiti ve devam yolları (varyasyon) üzerine hazırlanmış güzel bir kitaptır. Aşağıdaki Download linkine tıklayarak ücretsiz kitabı inceleyebilir ve indirebilirsiniz.

17 Mart 2015 Salı

Warrior Chess İndir [Android]


Cracked Warrior Chess apk v1.20 Android Full

Warrior Chess İndir - Satranç Arşiv

Request : Android OS 2.3+Version : 1.20Boyut: 45 mb

The Chess: Crazy Bishop [Android]


Screenshots of the The chess: Crazy bishop for Android tablet, phone.
Screenshots of the The chess: Crazy bishop for Android tablet, phone.
Screenshots of the The chess: Crazy bishop for Android tablet, phone.

The chess: Crazy bishop - play chess against smart AI or your friends. Move pieces on the board and defeat your opponents. Improve your logic and wit in this Android game. Develop a strategy for victory and move your pieces in accordance with it. Protect your king and try to checkmate the opponent. Adjust the game difficulty choosing one of 100 available levels, and increases it as you improve at the game. Play with your friends using a your device as a chessboard.

    Geliştirmeler
  • Kaliteli Grafik
  • İyi Kontrol
  • Taş Kontrolünün Rahatlığı
  • Oyun içi Pratiklik

Chess Master King v14.12 [Android]



Açıklama

– Various chess horses and chess boards
– Various difficulty level supported by outstanding AI Engine
– Tournament mode play against 30 NPC
– Practice mode with five different difficulty levels.
– Multi player mode (up to 2 people)
– Saving basic and support replay mode.
– This game is perfectly supported tablet device.

Download: Zippyshare

Download: Sendspace (Alternatif)

Chess Free İndir [Android]

Chess Free Android Oyun, Son Versiyon: 2.2, Boyut: 9.5 MB
Download: Zippyshare

3D Satranç (Chess) İndir [Android]



Play Chess against the computer, in 3D! Human vs AI, AI vs AI, Human vs Human!
- Completely free (not a demo, no locked options!)- Powerful Chess engine that can also simulate absolute beginner opponents- Realistic 3D models, animations and sound effects- Examine any game back and forth, move by move! Edit, resume etc.- Watch different A.I. levels play against each other!- See what moves the A.I. is evaluating while processing- At the highest levels, the engine can see dozens of moves ahead, using the full power of your device to play great Chess!- Play in normal mode or timed mode, while monitoring your progress with statistics- Never played Chess before? Quick start tutorial included!
Download: Zippyshare
Download: Sendspace (Alternatif)

Dr.Chess İndir (Android)


You are downloading the Dr. Chess 1.26 apk file for Android: Dr. ChessYou can enjoy real-time online Chess all over the world.Chess is a two-player strategy board game played on a chessboard, a checkered gameboard wit ... 
Please be aware that APK4Fun only share the original and free apk installer for Dr. Chess v1.26 without any cheat, unlimited gold patch or any other modifications.
Download Locations for Dr. Chess APK 1.26 (Boyut: 4.42 MB)

Download: Zippyshare
Download: Sendspace (Alternatif)