4 Şubat 2010 Perşembe

Yahoo da Satranç

Evet arkadaşlar bildiğiniz gibi artık popüler satranç oynama adreslerinden biri yahoo.Ancak birçok kişi kendisi oynaması gerekirken engineleri program ile yahoo ya entegre ederek otomatik olarak hamleleri motor yapmaktadır.

Yahoo da satranç oynamak için; http://games.yahoo.com/board-games (Chess)

Gerçi bu ne kadar doğrudur tartışılır ancak şu gerçek ki,artık yahoo da insan vs insan yerine makine vs makine durumu oluştu.

Yahoo satrançta otomatik olarak oynamak için; http://www.autochess.com/ adresine girebilirsiniz.Bazı yerler yasaklı gibi gözükmekte.Ktunnel ile girebilirsiniz.

Ayrıca; http://www.autochess.com/forum/ adresinde motorlar ve yahoo hakkında tartışmalar,değerlendirmelerde mevcuttur.Adreste yeterli olarak bilgi verdiği için fazla detaya inmeyeceğim.

Ancak kısaca özetleyim.

http://www.autochess.com/ dan indirdiğiniz dosyaları çalıştırarak fritz ve benzeri gibi programları yahoo ya entegre ediyorsunuz.Böylece hamleleri otomatik olarak yahoo ya entegre ettiğiniz motor yapmış oluyor.

Tabi burdaki en önemli durumlardan biride motora verdiğiniz süre,kullanılan motor gibi faktörlerde vardır.Eğer sorununuz olursa bu başlığa yorum atarsanız yardımcı olabilirim.

0 Yorum:

Yorum Gönder